Eerste medailles in 2007 voor skeelerclub RSC-Tienen zijn een feit !!!

Pinksterweekend een uitgelezen periode voor het organiseren van sportkampioenschappen. Zo ook organiseerde de provincie Vlaams Brabant zijn kampioenschap skeeleren op de weg 2007 tijdens de internationale tweedaagse van RSC Heverlee.

Onder een grijze dreigende hemel trok de jeugd van RSC-Tienen op Pinkstermaandag naar het heuvelachtige wegparcours in de wijk “Terbankveld” te Heverlee.
De jongste deelnemers onze miniemen mochten het ijs breken en startte om 13u30 voor 1 ronde op dit uitslovende wegparcours goed voor ongeveer 800 meter zwoegen. Drie deelnemers van het Tiense skeelerteam melde zich aan de start in deze reeks en zorgde voor twee medailles: Timo Lemmens (zilver) en Joni Timmermans (brons). Bij de pupillen had RSCT twee renners aan de start waarvan Robin Vandervaeren voor het brons zorgde na het afleggen van 1600 meter. Stijn Gazia zorgde voor goud bij de scholieren op de 10.000 meter.

Om deze sportieve dag af te sluiten mochten juniors/seniors starten voor het Belgische Kampioenschap Marathon op de weg. Trainer en renner Christophe Vanroelen behaalde de 10de plaats.

Afspraak voor het Belgische Kampioenschap op Piste 2007 dat zal doorgaan op zaterdag 30 juni op de piste van RSC-Tienen gelegen aan het sportcomplex “Houtemveld” te Tienen.

Meer info zie: www.rsc-tienen.be

Johan Timmermans